5 начина да бъдете по-нежни към чувствителната кожа и да предотвратите дразнене

Най-големият въпрос за тези с чувствителна кожа? Как да предотвратим дразненето на кожата? Ето и нашите съвети по темата:

Хората с чувствителна кожа като цяло са едни от най-внимателните, когато става въпрос за грижа за кожата. Това е наложително, за да предотвратят неприятното – понякога болезнено – дразнене, пристъпи и обриви. Един грешен продукт може да доведе до седмици или месеци на възстановяне, така че тестерите на продукти, четенето на етикети и внимателните проучвания са част от процеса при купуването на козметика.

Искаме да ви помогнем да направите още една крачка напред, като споделим някои допълнителни съвети, чрез които можете да бъдете още по-нежни към деликатната си кожа.

 

Околната среда

Вече носите слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от мощните слънчеви лъчи, но е важно да имате предвид и други фактори на околната среда.

Топлината, студът, вятърът и слънцето са трудни за кожата – дори когато е защитена със слънцезащитен крем. Дейностите на открито са съществена част от работата и ежедневието за много от нас, но е особено важно да се съобразявате с  околната среда, ако имате чувствителна кожа.

Например, ако навън е студено и ветровито, продължителното излагане може да доведе до изгаряне от вятър, което може да създаде пристъпи и дискомфорт. Ключът е да поддържате възможно най-голяма част от кожата си покрита и да нанасяте овлажнител преди и след излизане на открито. Един от любимите ни както за успокояване, така и за защита на кожата е успокояващият крем Klairs Rich Moist.

Обратно, продължителното време, прекарано в екстремни горещини, може да доведе до обриви от топлината или да бъде много изсушаващо за кожата. Неоклузивният овлажнител е от ключово значение за предотвратяването на обриви, както и поставянето на слой дрехи между кожата ви, за да предотвратите триене, и вземането на много почивки на сянка или климатик.

Пропуснете памучния тампон

Когато нанасяте тонер, есенция или друг продукт за грижа за тънка кожа, премахнете употребата на памучен тампон. Вместо това изсипете малко количество от продукта в чисти ръце и нежно потупайте продукта в лицето си. Не само ще предотвратите дразнене от памука, който се трие в кожата ви, но и ще получите повече продукт върху лицето си.

Не разчитайте на почистващи кърпички

Устоявайте на желанието да замените почистването и изплакването с бързия трик с почистващите кърпички. Въпреки че те могат да бъдат страхотни в кратък период от време и понякога за премахване на грим, те не почистват изключително добре и не ексфолират старателно, оставяйки химикали върху кожата, което може да бъде нежелателно.

Поради необходимостта от прилагане на концентрирани повърхностноактивни вещества и емулгатори за най-добри резултати, те могат да бъдат изсушаващи и дразнещи. Освен това, поради естеството на опаковката на кърпичките за грим и на самия продукт, обикновено се изискват високи нива на консерванти, за да се осигури дълъг срок на годност. Тези консерванти могат също да предизвикат дразнещи и алергични реакции.

Може да ги замените с други удобни, но много по-безопасни и по-нежни опции. Например, почистващи продукти с пяна, на прах или стикове, които са лесни за нанасяне, лесни за премахване и лесни за пътуване. Препоръчваме почистващия стик Neogen Real Fresh Green Tea или Клерс Rich Moist Foaming Cleanser. И двете са супер нежни към кожата, но тежки към замърсяванията и себума, запушващи порите.

 

Кажете НE на микродермабразиото

Посещението в СПА центъра винаги е удоволствие, но не забравяйте да стоите далеч от агресивни форми на дермабразио, включително микродермабразио и мощен химически пилинг. Целта на тези лечения е да се разруши и възобнови кожната бариера, но чувствителната кожа е чувствителна именно защото бариерата вече е много крехка. Независимо дали у дома или в СПА центъра, изберете леки форми на ексфолиране – в идеалния случай леки пилинги или пилинги за лице със съставки, за които знаете, че са безопасни за кожата ви. Освен това трябва да правите тези видове лечения по-рядко от другите типове кожа.

 

Бъдeте добри към себе си

Възможно е да имате твърдо отношение към режима си за грижа за кожата. Въпреки това, когато не се справяте с други неща, които се случват в живота ви, това може да наруши кожата ви по същия начин. Не е тайна, че стресът, тревожността, липсата на сън и лошата диета могат да донесат хаос върху физическото ви благополучие, а това включва и кожата ви! Когато сте стресирани, претоварени и/или недохранени, кожата ви става по-реактивна.

Уверете се, че не се ангажирате прекомерно, правите важни почивки за себе си, храните се добре и се обграждате с хора и неща, които ви носят радост вместо стрес.

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!