Какво означава детоксикация в грижата за кожата?

Какво всъщност означава „детокс“, когато става въпрос за вашите продукти за грижа за кожата?

Чудили ли сте се някога какво означава детокс в грижата за кожата? Разбихме за вас този често използван термин.

„Детоксикация“ е термин, който се използва много в наши дни. Използван, когато говорим за всичко – от диети до спа процедури, като се превърна в друга дума за лек за всичко, бързо решение и стъпка по пътя към съвършенството.

В грижата за кожата виждаме термина с удебелен шрифт върху опаковките на почистващи препарати, кремове и серуми, които обещават да премахнат всички токсини и да ни оставят с чиста, блестяща кожа. Ако някога сте посягали към детоксикираща маска след дълъг полет, стресов ден или тежък уикенд и сте мислили: „Това ще оправи всичко“, не сте само вие.

Според дерматолози, детоксикацията има едно определение и това е: „Медицинско лечение на хора със сериозни животозастрашаващи пристрастяваншя“. Така че… нищо общо с външния вид на кожата ни.

Що се отнася до прочистването на токсините в телата ни, черният дроб, бъбреците и стомашно-чревния тракт “тялото има своите начини да се изчисти от нежеланите токсини. Няма идентифициран „токсин“, който да се отделя в кожата.”

Така че може ли грижата за кожата дори да има „детоксикиращи“ свойства?

Продуктите за грижа за кожата могат да премахнат неща като замърсяване, свободни радикали, пот, мъртви кожни клетки и себум, които се натрупват по повърхността на кожата.

Въпреки че терминът без съмнение е подвеждащ, така наречените детоксикиращи продукти не са напълно безполезни.

Замърсявания като мръсотия, пот и излишен себум могат да запушат порите и да причинят акне и замърсяване и свободни радикали, които могат да бъдат вредни и да допринесат за стареенето на кожата.

Излагането на околната среда е нещо, с което почти всички хора правят ежедневно. Като това може да бъде от голяма полза да се използват продукти за защита и подпомагане на възстановяването на кожата.

Работата е там, че не се нуждаете от специален продукт, на който има щампована дума „детоксикация“ отпред, за да направите това. Ако използвате почистващ препарат, вие вече ефективно премахвате голяма част от повърхностните отпадъци.

За да неутрализират свободните радикали, антиоксидантите като витамин С и Е са рок звезди и се намират удобно в много продукти за грижа за кожата.

Зеленият чай също е мощен антиоксидант, който също помага в борбата с акнето и намалява появата на белези от акне.

 

Заключение

Много продукти включват съставки, които ще помогнат на кожата ви да се подмлади и да се „детоксикира“ на повърхностно ниво.

Разбира се, няма нищо лошо в това от време на време да използвате детоксикираща маска. Потърсете такива със съставки като активен въглен и каолинова глина, които помагат за абсорбирането на повърхностните примеси.

Кои са любимите ви продукти, пълни с антиоксиданти? Споделете вашите избори в коментарите!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!