Кажете “ДА” на олиото за лице

Олиото за лице напоследък става все по-популярно в грижата за кожата. Разровихме малко в научните факти защо олиото за лице е наистина нещото, което си струва да включим в бюти арсенала си тази есен.

Ние също се поддадохме на вълната и от няколко месеца включихме в разкрасителната си грижа олиото за лице на Skin Watchers – Original Facial Oil, а резултатите се оказаха удивителни повече от удивителни.

Олио за Лице Skin Watchers Original Facial Oil 30 мл

Да си призная, тъй като аз лично съм с мазна кожа на лицето, идеята да се мажа с нещо мазно, което съвсем няма за цел да ми матира кожата, ми беше меко казано отвратителна. Но, тъй като ние пробваме лично повечето продукти, които предлагаме на нашите клиенти, за да сме на ясно кое как действа и да можем да отговорим на всички въпроси, трябваше да се „жертвам“ 🙂 и да започна да използвам олиото за лице. Все пак вече имах опит с измиващото олио, към което също имах много резерви в началото и вътрешната борба преди да го тествам беше още по-ожесточена, а сега е неизменна част от вечерния ми ритуал по двойно почистване.

В крайна сметка един пролетен ден се престраших и вечерта преди лягане се намазах бегло с въпросното олио. Разбира се, както може да се очаква, чувството беше леко неприятно, тъй като олиото не попива веднага и си остава едно доста мазно усещане, при това продължително време. А точно това мазно усещане е основната причина, поради която избягвах да се мажа с всякакви кремове докато не открих корейските гел-кремове и хидратанти (алилуя!). Та, олиото си оставаше мазно, при това стабилно мазно, въпреки, че сложих наистина малко количество. Казах си „Закъсахме я! Сега ще трябва да търпиш това чудо през цялата нощ и утре не знам как ще се измиеш!“. Но все пак упорито не измих нещото от лицето си и си легнах с него. Няма да повярвате каква беше изненадата ми на сутринта, когато не само не се събудих с хипер мазно лице, ами кожата ми беше супер мека, перфектно хидратирана, а освен това и някои от малките бръчици около очите ми бяха видимо поизгладени. И бонус – наистина нямаше и най-малка следа от каквото и да е омазняване.

На следващата вечер опитах отново, като този път вече не ми беше толкова неприятно чувството за мазна кожа след нанасянето му, но на сутринта резултата отново беше същия, че и по-добър. Започнах да го ползвам всяка вечер и много бързо се превърна в любимият ми продукт за вечерна грижа за кожата, като в големите горещини го спрях, тъй като тогава наистина вече ми дойде твърде тежко, но сега е време отново да го включа в режима си. Никога не съм си мислела, че може толкова бързо да видя резултати от някакъв продукт, при това продукт, който упорито вярвах, че няма как да пасне на моята кожа.

Изненадващите резултати предизвикаха любопитството ми да разбера защо всъщност моята мазна кожа се повлиява толкова добре от масла, което в представите ми противоречеше на всякаква логика. Изчетох много по темата, консултирах се и със специалисти в съответната област и се оказа, че това съвсем не е случайно – има си съвсем научно обяснение защо олиото за лице е толкова уникално решение за всяка кожа. Ето и малко от научните факти, които събрах в синтезиран вид, за да разберете каква е причината олиото за лице да е толкова уникален продукт:

По-добра абсорбируемост: Без да навлизаме в твърде много научни подробности, да споменем, че козметичните компании отделят много средства за научни изследвания, които да установят как да вкарат множество страхотни съставки дълбоко в кожата, тъй като водата (която е в основата на повечето козметични продукти), има по-големи молекули, отколкото могат да преминат през кожната бариера и следователно без цял куп хидролизиране и друга научна магия, абсорбцията се превръща в проблем. Това е един от най-ключовите проблеми, на който козметичните лаборатории постоянно търсят решение. И към момента вече са достигнали до някои доста добри решения. Ето къде на сцената излизат маслата: те са удивителни поради това, че когато се поставят преди други, по-кремообразни продукти, имат способността да „излъжат“ кожата да пропусне по-надълбоко и други ключови съставки (например витамин C естер, пептиди и др.). А по-дълбоките слоеве на кожата са мястото, където живеят фибробластите, които произвеждат колаген. И всичко това се случва без да се предизвиква дразнене на кожата. Какво по-хубаво от това?

По-добре хидратация за по-младежка и по-малко увиснала кожа: С възрастта кожната бариера, която задържа влагата започва да се руши и производството на мазнини намалява. Съвсем естествено, в резултат от това кожата става като суха гъба, вместо да е като пухкава, влажна гъбка. Маслата са липофилни и преминават през липидния слой на кожата по-бързо, като така помагат за хидратиране на по-дълбоките слоеве на кожата по-ефективно от много кремове и серуми, които са на водна основа.

Намалява чувствителността на кожата: В повечето случаи маслата, използвани в едно олио за лице, помагат да се редуцират възпаленията и дразненето на кожата. Това от своя страна води до успокоена кожа, която може по-добре да възприеме някои от другите ви продукти за грижа за кожата.

Експлозия от антиоксиданти: голяма част от етеричните масла, които се използват за направата на едно олио за лице, са по съществото си натурални антиоксиданти, които се борят със свободните радикали (най-големият враг на поддържането на младежка кожа).

Иронично, но помагат на кожата да намали омазняването: Нацепената, дехидратирана кожа произвежда много повече мазнини, за да компенсира  липсата на достатъчно хидратация и често води до свръхкомпесиране с излишък от себум. Маслата за лице помагат в поддържането на кожата подхранена с достатъчно мазнини и намаляват свръхпроизводството на себум, като по този начин балансират кожата. (Ето къде било разковничето на моята дилема с маслата и мазната кожа 😉 .).

Както виждате, олиото за лице може да достави много благинки за нашата кожа, затова си струва да се замислите да пробвате и вие. Специално олиото за лице на Skin Watchers съдържа комбинация от естествени масла – масло от камелия за изглаждане на кожата, масло от семената на ливадна горва (Meadowfoam) за задържане на влагата в кожата, Phyto Squalan за защита на кожата, кайсиево масло за овлажняване на кожата, масло от семена от жожоба за балансиране нивата на себум, ароматизирано масло от гераниум за овлажняване на кожата и масло от семена от макадамия, за да стимулира естественото излъчване и еластичността на кожата.

Дано сме ви били полезни!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!