Кой е най-добрия продукт с витамин С за вашия тип кожа?

Ето нашите предложения, за да видите как всеки тип кожа (дори и чувствителна!) може да се възползва от озаряващите възможности на витамин С.

Витамин С е Светия Граал в грижата за кожата. Витамин С или аскорбинова киселина, както понякога се нарича, е един от най-ефективните начини за избледняване на хиперпигментация и тъмни петна. Освен това е антиоксидант, което означава, че може да се използва за защита на кожата ви от свободни радикали и увреждане на кожата, които ескалират процеса на преждевременно стареене, кафяви петна и бръчки. Резултатите от постоянната употреба на витамин С? Равномерен тен на кожата и тен, който наистина сияе.

Но не всички видове витамин С са създадени еднакво. Както при повечето продукти за грижа за кожата, концентрацията е от значение. Витамин С е киселина, което означава, че твърде много от него може потенциално да раздразни кожата ви, ако тя е по-чувствителна. По същия начин, твърде малко от него може просто да не направи нищо. Ето защо е важно да изберете продукти, които отговарят на вашия тип кожа, за да сте сигурни, че повишавате ефективността, без да увеличавате шансовете си за дразнене.

Мазна кожа

Мазната кожа често може да се поддаде на акне и белези от акне и така наличието на витамин С като част от рутината ви за грижа за кожата може да намали шанса дори да се развият и двете. Витамин С помага за премахване на зачервяване в резултат на възпаление. Може също да помогне за унищожаването на бактериите, причиняващи акне. Серумът за лице By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum  е формулиран с перфектното количество витамин С, 21,5%, за да даде най-доброто изсветляващо решение на повяхнала кожа. Той връща кожата към здравият й вид, като балансира и възвръща влагата навътре в кожата.

Ако имате мазна кожа, определено трябва да опитате серума Goodal Green Tangerine Vita C. Този култов фаворит е супер мощен със 70% екстракт от зелена мандарина, който е мощен в естествени производни на витамин С за бързо избледняване на белезите от акне.

Серумът  за Лице Skinmiso Pure Vitamin-C Serum  съдържа 135 000 ppm чист витамин С и екстракт от плодове от витаминно дърво, които правят кожата кожата здрава и сияйна. За да се намали дразненето, причинено от високата концентрация на витамин С, е добавен бета-каротин.

При мазна, склонна към акне кожа, използването на физически ексфолиант може да бъде страшно, защото не искате да разпространявате инфекцията наоколо, така че изберете нещо като Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Lemon, който нежно ексфолира, за да се отървете от мъртвите клетки на кожата, а също така третира с витамин С за озаряване.

Други предложения за този тип кожа са серумът за Лице Purito Pure Vitamin C, който се справя видимо с отпускането и загубата на стегнатост, правейки кожата да изглежда здрава и сияйна.

 

Суха кожа

Ако страдате от лющеща се, сърбяща и суха кожа, може да си помислите, че витамин С няма да ви е от полза. Но сгрешите! Има продукти, които съдържат изсветляващите сили на витамин С, които също съдържат хидратиращи съставки и няма да оставят кожата ви да се чувства мазна. Ако търсите продукти с витамин С, които наистина са впечатляващи, изберете Some By Mi Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum, пълен с 3% витамин С и 75% подхранващи ферментирали съставки за повишаване на хидратацията.

 

Нормална кожа

Ако имате нормална кожа, може просто да можете да използвате всеки серум с витамин С на пазара без сериозни последствия. Поради това най-ефективният ви вариант ще бъде серумът с витамин C серум на Klairs. Изберете или в зависимост от това колко витамин С смятате, че кожата ви се нуждае и колко чувствителна се чувства кожата ви. Този продукт ефективно премахма всички тъмни петна, оставяйки кожата ви да изглежда хидратирана, по-здрава и с по-равномерен тен.

Ако искате да включите витамин С другаде във вашата рутина, вижте Missha Vita C Plus Ascorbic Acid Brightning Toner. Този мощен тонер съдържа витамин С за подобряване на еластичността, озаряване и борба с всякакви петна.

 

Чувствителна кожа

Използването на киселини с чувствителна кожа обикновено звучи като лоша идея, която трябва да се избягва като цяло, но не винаги е така! Витамин С в по-леки концентрации може да бъде супер ефективен, без да дразни чувствителната кожа. Ако търсите серум, определено изпробвайте този на Klairs. Неговата концентрация от 5% е достатъчно нежна дори за най-чувствителната кожа.

Заключение

Витамин С е една от най-добрите съставки, които можете да добавите към рутината си за грижа за кожата. Но неговата ефективност може да бъде увеличена или намалена в зависимост от това дали всъщност използвате правилните продукти. Така че какъвто и да е типът или притесненията ви, уверете се, че получавате правилната доза витамин С, за да хидратирате, озарявате и предпазвате кожата от вредни замърсители и свободни радикали. 

Кой според вас е най-добрият продукт с витамин С според типа кожа? Споделете вашите мисли и въпроси за витамин С в коментарите!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!