Ревю на RE:P Bio Fresh Mask With Real Calming Herbs

Съществува ли козметика, която да е веган или без жестокост към животните? Зависи на какво вярвате, но аз лично обичам да вярвам на марката и формулата. Така разбрах, че RE:P, които са създадени от компанията Neogen са със 100% веган формули. Марката е фокусирана върху естествени съставки и еко опаковки от рециклирана хартия. Минималистичния дизайн и матираното бурканче са наслада за окото.

 

Първа среща с RE:P

 

Исках да пробвам RE:P от дълго време, затова щастието ми беше неописуемо, когато най-накрая се добрах до тях. И по-специално маската за лице RE:P Bio Fresh Mask With Real Calming Herbs.

Основата за тази маска е каолин, който всъщност е основа за много други маски за лице – дори маски DIY. Това е добра абсорбираща и успокояваща съставка с антисептични свойства. Дори и каолинът да е основа, все пак невенът е главната звезда на тази формула, тъй като тук ще открием екстракт от цветя, цветна вода или дори парченца цветя, които лесно можете да усетите в текстурата на маската. Невенът е антиоксидант, който е едно от растенията, които можете да намерите в традиционната медицина. Той има антибактериални и антисептични свойства, които могат да бъдат наистина полезни за кожа, склонна към акне, но всъщност може да засили заздравяването на рани и да успокои кожата след дразнене. Доста рядко е да сте алергични към невен, ето защо тази съставка е толкова популярна в грижата за кожата.

 

Сила от природата

Хубавото е, че невенът е смесен с цветна вода и цветен прах Anthemis Nobilis – не е нищо друго освен лайка. Повечето от вас са наясно с тази съставка и не нужно да споменавам колко успокояваща може да бъде. Има и екстракт от листа от Symphytum Officinale (Оман), който има ползи за кожата, склонна към акне.

 

Чудотворна маска

Ароматът ми напомня на билков чай, който е наистина приятен и успокояващ. Текстурата е богата, с парченца лайка и невен и е наистина приятно. Малко количество маска е достатъчно, за да покрие лицето и шията. Според инструкциите трябва да оставите маската на лицето си за 10 минути. Премахването на маската от лицето не е трудно, формулата е кремообразна с лека текстура.

 

Заключение

Това е първият продукт от марката, който изпробвам, но съм добре запозната с Neogen. RE:P не разочароват! Марката е веган, екологична и е създател на един страхотен продукт, подходящ за всички видове кожа. Нежна е ефективна, със страхотен аромат и текстура, това е продукт, който трябва да изпробвате незабавно!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!