Защо лицето ви е винаги зачервено?

Защо лицето ми е червено през цялото време? Сигурно сме се питали това повече, отколкото бихме искали да признаем. 

Случвало ли ви се е да прекарвате 30 минути в глезене на кожата си с арсенал от продукти през нощта, само за да се събудите със зачервено лице? Или може би сте напуснали къщата с безупречна кожа, само за да бъдете посрещнати от червени петна в огледалото в банята на офиса?

Има много причини, поради които, въпреки всичките ви усилия, кожата ви може да се раздразни. 

 

Какво става?

 

Стресът, пикантните храни, алкохолът, чувствителността към продуктите, упражненията и дори температурата навън могат да причинят зачервяване на лицето.

За да определените причината, обърнете внимание дали зачервяването се е развило след преживяване на някой от изброените по-горе фактори.

Червеният оттенък на лицето също може да е знак, че не се грижите за тялото си. Няколко навика в начина на живот, които могат да помогнат за намаляване на зачервяването на лицето, включват адекватен прием на вода, получаване на поне седем часа сън всяка вечер, консумиране на балансирана диета с добри порции плодове и зеленчуци и прием на пробиотици.

Зачервените ви бузи може да са резултат от често срещано състояние на кожата като розацея, но повече за това по-късно.

 

Как да го лекуваме?

Включването на успокояващи продукти с противовъзпалителни съставки във вашата рутина може да не премахне напълно зачервяването, но може да помогне за предотвратяване му.

Една от тези полезните съставки е коренът на женско биле, който може да се намери в серума Acwell Licorice pH Balancing Advance, лека формула, която изглажда и успокоява.

Друга такава съставка е лайката, звездна съставка в RE:P Bio Fresh Mask With Real Calming Herbs.

За зачервяване, свързано със суха кожа, препоръчваме подхранващи съставки като серамиди и ниацинамид.

Кога да се консултирате с експерт?

Ако зачервяването продължава от една до две седмици, концентрирано е около бузите и носа и включва други симптоми като счупени капиляри и подутини, подобни на акне, може да имате розацея и препоръчваме да посетите вашия дерматолог.

Леченията, като локални лекарства и лазерна терапия, могат да бъдат по-ефективни, ако го хванете навреме.

 

Заключение

Просто започнете да правите някои промени в начина на живот и започнете да използвате препоръчаните по-горе продукти. Ако зачервяването продължава, е време да посетите професионалист.

 

 

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!