Защо продуктите ви срещу акне не действат?

Успешното лечение на акнето е сложен процес, но ние сме тук, за да ви помогнем.

Писна ли ви от запушените пори? Добре дошли в клуба! Толкова много хора са уморени от факта, че продуктите им срещу акне не работят. Истината е, че нито един продукт за акне няма да направи чудеса, ако допускате седемте често срещани грешки по -долу. Прочетете, за да научите какви са те и как да ги избегнете.

 

Очаквате незабавни резултати

Лечението на акне изисква търпение. Знаем, че е трудно, тъй като акнето е много досадно, но е абсолютно необходимо. Кожата има цикъл, точно като луната. Тя варира в зависимост от човека и се удължава с напредването на възрастта, но този цикъл на клетъчен обмен е критичен, когато става въпрос за акне! Много пъпки, които виждате по лицето, започват в по -дълбоките слоеве на кожата много преди да можете да ги видите и отнема известно време, за да се появят.

Може да отнеме поне четири седмици, за да се видят каквито и да е резултати от лечението на акне. Обикновено са нужни четири до шест седмици, за да видите резултати. Пълното изчистване на кожата може да отнеме още повече време, около два до три месеца. Това не означава, че трябва да спрете да използвате продуктите за акне. Опитайте да намалите приложението им и постепенно да спрете лечението, ако не забележите нови пъпки.

акне

Пробвате различни продукти

Използването на твърде много различни продукти наведнъж или добавянето на нов продукт към съществуващата ви рутина на всеки няколко дни може да изостри акнето, като раздразни кожата ви. Що се отнася до акнето, рутината ви трябва да е опростена и не добавяйте нови продукти твърде често, особено ако не сте дали на първия активен продукт достатъчно време да подейства!

 

Не знаете точните причини за появата на акне

Няколко различни неща могат да причинят акне. При повечето хора това е комбинация от няколко фактора. Основните виновници са прекомерните бактерии P. acnes (обикновено се намират в ниски нива при здрава кожа, но се размножават и могат да причинят акне), запушени пори, прекомерно омазняване и възпаление. Може би използвате много бензоил пероксид, който е чудесен за намаляване на бактериите, но прави малко за регулиране на клетъчния обмен и вашето акне би реагирало по -добре на съставки като като AHAs, BHAs и ретиноиди.

Препоръчваме да изпробвате различни подходи за акнето си и може би да комбинирате няколко, ако имате склонност към омазняване и възпалена кожа.

Освен това, не забравяйте да прочетете как да комбинирате съставките за грижа за кожата. Някои продукти могат да направят някои лечения неефективни, като например комбинация от витамин С и бензоил пероксид. Уверете се, че всичко се допълва, така че в крайна сметка да не поставяте инертни продукти върху лицето си.

 

Прекалявате

Когато имате акне, кожата ви е компрометирана, което означава, че не функционира като нормална, здрава кожа. От решаващо значение е вашето лечение да зачита естествената бариера на кожата ви и да насърчава възстановяването й, тъй като това ще гарантира, че тя ще се лекува правилно. Това означава да не прекалявате с почистването, да не ексфолирате и да не третирате прекалено много.

 

Пипате лицето си

Факт е, че много пъти акнето ще изчезне от само себе си. В усилията ни да му помогнем заедно с пукане или надраскване или каквато и техника да изберете, вие го влошавате, разпространявате бактериите наоколо и се намесвате в естествената магия на кожата си.

Лекувате само активното акне

Това е като да поправите теч, след като се появи, вместо да се уверите, че водопроводът ви е здрав. Използвайте лечението на акне върху цялото си лице, освен ако продуктът не е специално за лечение на конкретно място. Не лекувайте само активни лезии. Лекувайте и невидимите пъпки и тогава те или няма да се появят, или когато се появят,  ще бъдат по-леки и ще се изчистят по -бързо.

 

Вашият начин на живот не насърчава чистата кожа

Профилактиката на акне е начин на живот. Ако поставяте правилните продукти на лицето си, но след това спите върху калъфка за възглавници, която не е виждала пералня от седмици, то тогава не очаквайте промяна.

Помислете за всички неща, които влизат в контакт с лицето ви, освен определените от вас продукти за лице, и се уверете, че те не допринасят за вашето акне. В допълнение към калъфките за възглавници, това означава шапки, коса, телефон и т.н.

В този смисъл, ако акнето ви е силно повлияно от други причини свързани с начина на живот, като стрес, диета, физически упражнения и други подобни, не очаквайте продуктите ви да подействат.

 

Заключение

Ако сте били последователни в лечението на акне и сте сигурни, че продуктите могат да се комбинират, редовно перете калъфките и кърпите си и все още не виждате по -чиста кожа, отидете на дерматолог. Акнето е едно от най -лекуваните състояния и няма причина да продължавате да харчите пари за лечение, което може или не може да подейства, вместо да се консултиране с професионалист.

 

Вижте специалната селецкия продукти против акне от KoCos.bg тук.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!