Колко време отнема да се видят резултати от вашите продукти?

Познатото чувство на разочарование, когато не видите резултат от вашата козметика.

Прекарвате седмици в проучване какво е най-добре да използвате, само за да установите, че не прави абсолютно нищо за вас.

Не се тревожете, ето няколко съвета, които биха ви помогнали в подобна ситуация:

 

Обърнете внимание

Опитайте се да разберете типа на кожата си и нейните проблеми. След това проучете съставките, които ще ви помогнат и се уверете, че те са в продуктите, които използвате. Някои съставки работят чудесно за едни хора, но едни и същи съставки може да нямат същия ефект върху други.

Например, ако искате изсветляване, но сте чувствителни към витамин С, потърсете алтернативни изсветляващи съставки като екстракти от ориз, ниацинамид и женско биле.

 

Проучете

Не забравяйте, че кожата на всеки е уникална. Различните типове кожа могат да повлияят на действието на определени продукти, докато някои продукти могат да се съчетаят по-добре с други или обратното – да се неутрализират един друг.

 

Четете

Бъдете последователни – дайте време на продукта да си свърши работата. Когато добавяте нов продукт към вашата рутина, изчакайте поне 3 седмици, за да видите резултатите. Без значение на какви продукти се спрете, уверете се, че използвате SPF!

 

Какви са вашите очаквания

В зависимост от грижата за кожата и продукта, който използвате, може да отнеме до 3 месеца, за да видите резултатите. Колкото и банално да звучи това, грижата за кожата е маратон, а не спринт, няма да видите незабавен ефект.

Грижата за кожата е свързана с изпробването на различни продукти и може да отнеме известно време, за да видите кое работи за вас. Не се отказвайте!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!