Ползите от женско биле и употребата им в серията на ACWELL Licorice pH Balancing Series

В продължение на години витамин С доминираше в индустрията за грижа за кожата. Рекламиран като съставка, която трябва да бъде част от вашата рутина, антиоксидантът практически живее във всяка бутилка, която е изредена по рафтовете в аптеките.

Но витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е придирчив. Може да се счита за „нестабилен“ в течна форма, което означава, че дори и най-малкото погрешно изчисление на формулировката или опаковката може да влоши качеството на съставката. Той дори може да намали ефективността си, ако е постоянно изложен на въздух или слънце. Освен това, аскорбиновата киселина може да бъде твърде груба за чувствителни типове кожа, дори и в най-ниския си процент.

Когато става въпрос за нежни изсветляващи съставки, азиатският пазар за грижа за кожата превъзхожда. Те използват традиционни съставки, като създадоха ефикасни формули за грижа за кожата, които се справят с посивялата кожа, като същевременно подхранват.

 

Една от тези съставки? Екстракт от корен на женско биле. 

Тази традиционна корейска съставка ефективно изсветлява без всички задръжки, които има витамин С.

Според нашето дълбоко проучване за женското биле, съставката действа като забавя производството на ензим, необходим за производството на пигмент (известен още като меланин) в кожата, като в крайна сметка забавя производството на меланин в кожата. Освен всичко това, което спира пигментацията, женското биле също съдържа ензим, който насърчава разпръскването на пигментираните клетки, което помага за избледняване на вече съществуващи тъмни петна.

Една от марките в челните редици в изследването на традиционните и иновативни съставки, Acwell, популяризира изсветляващите ефекти на екстракта от корен на женско биле.

Licorice pH Balancing Advance Serum

Наскоро марката дестилира изсветляващите ефекти на тази тайна ефикасна корейска основна храна в серумна форма. Техният нов pH Balancing Advance Serum от женско биле съчетава балансирано ниво на рН с всички ползи от екстракт от корен на женско биле и вода от корен от женско биле. Стремейки се да бъде максимално щадяща към чувствителната кожа, формулата също не съдържа добавен аромат или цвят и не съдържа парабени, силикон, сулфати, алкохол, етерични масла и минерални масла.

Резултатите? Ярка и подхранена кожа, без дразнене.

Licorice pH Balancing Cleansing Toner

Буквално обожаваме всичко в този тоник! Има pH ниво от 5,5, което работи за ефективно балансиране на кожата ви. Екстрактът от зелен чай действа за успокояване на супер чувствителната кожа, като същевременно намалява значително появата на хиперпигментация, независимо дали става дума за белези след акне, тъмни петна или слънчеви петна. Екстрактът от божур и водата от женско биле действат като естествени избелители, които оставят кожата равномерна и блестяща. Споменахме ли, че е проектиран с цел да пасне на всички типове кожа?

Licorice pH Balancing Essence Mist

Мистът бе създаден по подобие на популярния Acwell Licorice pH Balancing Cleansing Toner – свещения граал сред тонерите.

Подобно на тоника, миста съдържа изсветляваща вода и екстракти от корен на женско биле, плюс друга съставка, повишаваща сиянието – ферментирал филтрат на saccharomyces. Други ключови съставки включват бамбукова вода за овлажняване и вода от листа на центела азиатска за успокояване. Освен това формулата не съдържа съставки като алкохол и изкуствени аромати, които могат да предизвикат чувствителност.

В допълнение към групата съставки, които освежават и хидратират моментално, текстурата е направо мечта. Формулата е млечна, което прави миста фин и равномерен, в сравнение с някои спрейове, при които все едно пръскате вода в лицето си.

Освен това миста е уневерсален. Макар че е идеален за освежаване на кожата през деня или за използване като спрей за удължаване на грима, той също е истинска есенция, която може да се използва в сутрешните и нощните ви рутини след вашия тоник и преди серума.

Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream

Увреждането от слънцето не само може да причини тъмни петна и хиперпигментация, но може да направи тези петна по-забележими. Ако сте прекарали твърде много време на слънце това лято, Acwell Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream е задължителна стъпка във вашето лечение. Това е крем за очи, но този крем с пептиди и антиоксиданти може да се използва както за лечение на очите, така и за лечение на тъмни петна. Водата и екстрактът от женско биле ефективно избледняват кафяви петна, белези от акне и пигментирани зони, плюс успокояват всякакви възпаления.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!