Как корейската козметика промени грижата ми за кожата?

Ебру travelandmakeuplovers

Здравейте на всички !

Аз съм Ебру или иначе позната като travelandmakeuplovers. На 23години съм и аз като много момичета имах тежък пубертет и проблемна кожа. През годините съм пробвала всякакви продукти и дори антибиотици, но за съжаление нищо не помагаше, не и трайно. Да си призная, че в началото почти не обръщах внимание на състава на продуктите и нанасях всичко, което ми препоръчат, а това е една от най-големите глупости, които съм правила с кожата си.

Първият корейски продукт и как започна всичко

Приятелка ми подари пяната на Бентон Онест и да си призная изобщо не подходих с голямо доверие, понеже корейската козметика беше нещо, от което не съм се интересувала изобщо. В крайна сметка точно този продукт обърна представите ми за грижата за кожата. Влюбих се в текстурата и усещането, а и ефекта беше поразителен. Ето така се зароди и желанието да пробвам още неща. Нека да не забравяме, че само един продукт не може да върши чудеса и трябва да бъде в комбинация с други продукти със също толкова добър състав и взаимно допълващи се. Постепенно в рутината ми навлезе двойното почистване, което беше ключово и за акнето ми, което след редовна грижа от десет стъпки просто намаля, а с времето изчезна съвсем .

Ексфолиращи Чорапи Pack-age Monthly New Feet 25 гр
Ексфолиращи Чорапи Pack-age Monthly New Feet 25 гр

Трудно е да следваш стриктно рутина сутрин и вечер, но не е непостижимо . Десет стъпки могат да ви се сторят много на пръв поглед , но са изключително важни ! Корейците знаят как да поддържат кожата си и ние можем само да се учим от тях . Съчетанието на съставки , киселини и ред други неща не са само за химиците, но и за нас.

Ако мога да дам няколко съвета за чиста, здрава и красива кожа то биха били:

  1. Двойно почистване! Задължително сутрин и вечер, за да си гарантирате, че сте почистили идеално всяка част на лицето си и то в дълбочина.
  2. Хидратация! Ключова за всеки тип кожа! Корейските тонери са главно с това предназначение и точно за това е добре да включите подходящ тонер в рутината си! Мазната кожа също има нужда от хидратация!!!
  3. Околоочен! Колкото по-рано толкова по-добре. Кожата около очите не може да се хидратира сама и за това ние трябва да й помогнем. Освен това, по този начин помагаме и да се предотвратят ранните признаци на стареене.
  4. Слънцезащита! Не само на плажа, а всеки ден! Освен, че предпазва от слънцето, слънцезащитата е основен продукт който помага за борбата с акнето.
  5. Стриктно спазване на стъпките!
Нощна Маска за Лице iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask 60 мл.
Нощна Маска за Лице iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask 60 мл.

Корейската козметика е най-доброто, което навлезе на пазара през последните години и се радвам, че и в България имаме достъп до нея.

Поздрави!

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!