Защо да използваме емулсия за лице?

Емулсиите, лека версия на овлажнителите, помагат да се запечата хидратацията от вашите продукти за грижа за кожата, като същевременно повишават общите нива на влага на кожата.

Подобно на много наши читатели, не винаги използвах емулсии и всъщност не бях сигурна какво точно представляват. След като видях как започнаха постепенно да добиват популярност, реших да ги изпробвам.

Преди да стана ревностен почитател на този продукт, забелязах няколко K-beauty марки, които ги лансираха на пазара, но реших, че това вероятно е просто друг вид есенция или тонер, от които вече имах достатъчно.

Ако досега не сте чували за емулсии, нека ви разкажа по-подробно. Бих искала да отбележа, че ако сте леко объркани какъв вид  продукт са, не сте единствените. Емулсиите определено са един от онези продукти, които никой няма представа как да обясни добре.

 

Какво точно представлява емулсията?

Казано по-просто, емулсиите са по същество леки варианти на хидратиращи кремове за лице. Представете си овлажнител, но с малко по-голяма консистенция, наподобяваща вода. Те са склонни да бъдат на водна основа, по-леки са и са подходящи за всички типове кожа – особено мазна, комбинирана и чувствителна кожа.

 

Защо трябва да добавите емулсиите към рутината си?

Силно препоръчвам да използвате емулсия, ако имате чувствителна или склонна към акне кожа, защото те помагат за нейното успокояване. Емулсиите са чудесни за борба с розацеята, тъй като влагата е ключова за успокояване на всякакъв вид зачервяване или дразнене, което често се свързва с розацея или акне.

Емулсиите обикновено се използват между серума и овлажнителя, тъй като помагат да се заключи влагата от останалите продукти.

 

Как да добавите емулсия към ВАШИЯ режим

За много от нас всички стъпки за грижа за кожата могат да изглеждат прекалено. В някои случаи всички тези стъпки могат дори да изглеждат ненужни. Емулсиите обаче са чудесен продукт, който можете да добавите към вашата рутина, защото те помагат на другите продукти да абсорбират по-лесно и да се възползвате мексимално от техните предимства.

Докато някои емулсии е препоръчително да се прилагат преди серума, повечето могат да се използват веднага след серума или маслото за лице. Това е стъпката точно преди вашия основен овлажнител и слънцезащитен крем. Емулсията е чудесна дори за сухи типове кожа, защото оставя тена ви много по-еластичен и хидратиран.

 

Емулсии, които си струва да се проверят

Ето няколко продукта които си струва да разгледате!

Skin Watchers Green Snail Intensive Emulsion съдържа голямо количество филтрат от слуз на охлюви като активна съставка, добавяща всички преимущества на охлювената слуз в продукта. За да се подсили неговото действие са добавени и множество различни съставки с противостареещо, антисептично, тонизиращо, омекотяващо, овлажняващо и противовъзпалително действие,  като хиалуронова киселина, масло от кайсия и екстракти от няколко билки, включително лавандула, мента, фрезия, лайка, розмарин, правейки емулсията най-доброто за вашата кожа.

Емулсия за лице с охлюв Skin Watchers green Snail Intensive Emulsion 150 мл.
Емулсия за лице с охлюв Skin Watchers green Snail Intensive Emulsion 150 мл.

 

Mizon’s Collagen Power Lifting Emulsion е антиейдж емулсия, обогатена с 54% морски колаген, която изглажда и стяга кожата. Емулсията повдига кожата с помощта на медения трипептид (Copper Tripeptide-1) и палмитоил пентапептид (Palmitoyl Pentapeptide-4) – две мощни антиейдж съставки, които намаляват фините линии и бръчки. Аденозинът също повдига кожата благодарение на повдигащото си действие. Емулстията има текстура, наподобяваща мляко, която бързо попива в кожата и я защитава с антниоксиданта екстракт от малини.

 

Емулсия за Лице Mizon Collagen Power Lifting Emulsion 120 мл.
Емулсия за Лице Mizon Collagen Power Lifting Emulsion 120 мл.

Емулсията Holika Holika Good Cera Super Ceramide Emulsion е особено подходяща за суха, чувствителна и раздразнена кожа. Съдържащите се в състава й серамиди снабдяват кожата с влага. Тя става по-еластична и стойността на pH на кожата се връща обратно в баланс. Витамините и минералите предотвратяват зачервяването и дразненето. Екстрактът от дрожди предпазва кожата от външни влияния на околната среда и UV лъчи. Японската камелия завършва формулирането на емулсията, като защитава епидермиса и предотвратява загубата на влага.

Емулсия за Лице Holika Holika Good Cera Super Ceramide Emulsion 130 мл
Емулсия за Лице Holika Holika Good Cera Super Ceramide Emulsion 130 мл

Истината е, че емулсиите драстично промениха вида на кожата ми. Днес тя е значително по-хидратирана и с гладък тен. Нанасям продукта сутрин между серума за лице и слънцезащитата. (Може също така лесно да бъде включен във вечерната рутина за кожата!) Ако търсите лек продукт, който просто да добави малко повече влага към кожата ви, определено изпробвайте емулсия.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!