Какво представляват падовете?

Вероятно сте наясно, че ексфолирането е важна стъпка от грижата за кожата, ако искате онзи мечтан блясък! Ексфолирането е процес на премахване на мъртвите кожни клетки, които са се натрупали на повърхността на кожата ви. Това натрупване може да придаде на кожата ви сивкав тен, което не е желано от никой от нас! Освен това, ексфолирането може да подобри ефективността на локалните продукти за грижа за кожата.

Ако още не сте добавили ексфолиране към вашата рутинна грижа за кожата, време е да започнете. А използването на падове е чудесен начин да го направи. Не сте сигурни какво представляват падовете или как да ги използвате?

Какво са падовете?

Падовете за ексфолиране са вид продукт за грижа за кожата, който можете да използвате през нощта, за да ексфолирате кожата си и да спомогнете за избистрянето на тена. Обикновено се използват след почистване на лицето – преминавате по лицето с пада, след което може да използвате овлажнител. Падовете могат да се използват както за  физически, така и за химически пилинг.

Физическото ексфолиране е отстраняването на повърхността на кожата ви, докато химическото ексфолиране включва използването на продукти, формулирани със съставки като салицилова киселина, алфа хидрокси киселини (AHA) или ензими, които могат да помогнат за химическото разграждане на натрупани мъртви клетки. Падовете могат да предложат най-доброто от двата метода за ексфолиране. Самите те обикновено имат многослойна текстура, която им позволява физическо ексфолиране – като обикновено са напоени в продукт.

Some By Mi AHA-BHA-PHA 30 days Miracle Truecica Clear Pad
Some By Mi AHA-BHA-PHA 30 days Miracle Truecica Clear Pad

Какви са предимствата от използването на падовете?

Както казахме, ексфолирането е ключово, когато става въпрос за поддържане на сияен вид на кожата. Това е особено вярно с напредването на възрастта. Защо? Е, с напредването на възрастта естествената способност на кожата ви да отделя мъртви кожни клетки намалява – и тъмните петна и неравномерния тон могат да станат по-видими. Когато търсите подходящи падове за вашата кожа, помислете за използването на формулировка с гликолова киселина, популярна съставка, която може да откриете в продуктите за грижа за кожата.

CosRX One Step Green Hero Calming Pad
CosRX One Step Green Hero Calming Pad

Кога е най-доброто време да използвате падове?

Новооткритата кожа може да е чувствителна на слънчева светлина, така че най-добре е да използвате падовете през нощта. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем с широк спектър  сутрин – независимо от времето.

Почистващи Тампони за Лице Goodal Green Tangerine Vita C Toner Pad
Почистващи Тампони за Лице Goodal Green Tangerine Vita C Toner Pad

Как да използвате падовете?

Първа стъпка: Почистете кожата си. След това вземете един от падовете и внимателно нанесете с кръгови движения върху лицето си, като избягвате деликатната област около очите. Не е нужно да изплаквате. Последвайте с овлажнител и готово!

ЕКСФОЛИРАЩИ ТАМПОНИ С ВИНО NEOGEN BIO PEEL GAUZE PEELING WINE 200 ml. (30 pads)
ЕКСФОЛИРАЩИ ТАМПОНИ С ВИНО NEOGEN BIO PEEL GAUZE PEELING WINE 200 ml. (30 pads)

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!