5 грешки, които влошават акнето ви

Що се отнася до това как да предотвратите белези от акне, има 5 грешки, които влошават акнето ви и трябва да спрете да правите. Разберете какви са те по-долу!

Ако някога сте се борили с акне (от всякакъв вид), вероятно също сте се натъкнали на страховитите белези от акне (сякаш акнето не е достатъчно лошо само по себе си). Но това, което може да не осъзнаете е, че някои от нещата, които правите, всъщност могат да доведат до влошаването на белезите и тяхната поява изобщо.

Ето и най-честите 5 грешки, които влошават акнето ви:

Стискате пъпките си

Това е може би най-голямото престъпление, което можете да извършите с акне. Стискането на пъпка може да причини много щети, които дори не осъзнаваме, защото не можем да ги видим напълно. Първо, това вкарва инфекцията по-дълбоко в кожата, което ще направи по-трудно лечението. Също така разпространява инфекцията до други части на кожата, които първоначално не са били раздразнени. И накрая, като опит кожата да се излекува сама, тя ще произведе допълнителен колаген, като по този начин ще накара кожата да натрупа допълнителен слой, предизвиквайки белег.

Вместо да стискате пъпка, опитайте да използвате пачове за пъпки като пачовете на Holika Holika AC MILD Yellow Spot Patch. Пачовете изсушават пъпките и предотвратяват появата им. Те се грижат и за раните, успокояват кожата и предпазват от бактерии.

Пропускате слънцезащитния крем

Някои хора наистина се страхуват да носят слънцезащитни продукти, когато имат акне или склонна към акне кожа и това обикновено е така, защото слънцезащитният крем се смята, че запушва порите и следователно е склонен да причинява допълнително акне. Често може да го усещате мазен и тежък, което най-малко искате, ако кожата ви е възпалена. Има и погрешно схващане, че слънцето ще изсуши акнето ви, което е напълно невярно.

Но особено важно е да носите слънцезащитни продукти, ако сте склонни към образуването на белези от акне. Инфрачервената светлина от слънцето всъщност може да възпали още повече акнето, да дразни кожата и да създаде допълнителен слой кожа. Освен това UV лъчите от слънцето стимулират производството на меланин в кожата и разграждат колагена, което означава, че тъмните петна и белезите, които са изложени на слънце без слънцезащитен крем, може просто да станат по-тъмни. Слънцезащитен Крем за Лице D’Alba Waterfull Essence Sun cream е чудесен слънцезащитен крем за мазна или склонна към акне кожа, защото е лек и хидратиращ, но все пак има SPF 50 и няма да ви кара да се чувствате мазни или лепкави.

D’Alba Waterfull Essence Sun cream

Сами почиствате порите си

Колкото и да е задоволително, изчистването на порите с пръсти може да бъде изключително дразнещо и травмиращо за кожата, като по този начин причинява белези. Доверете се на професионалист, който знае как най-безопасно се извършва този процес.

Ако все още искате да го направите сами, определено пробвайте инструмента за премахване на черни точки Skinmiso Comedo Remover. Преди да го използвате, не забравяйте да почистите инструмента с алкохол, както и да опитате да поставите парче хартия между метала и кожата си, за да осигурите чисто извличане и да избегнете твърде много дразнене. А ако си имате работа с малки черни точки, прочетете как да ги премахнете по правилния начин и да успокоите порите си след екстракцията.

 

Обръщате внимание само на активното акне

Понякога се появяват белези от акне, без да правите нищо на кожата си. Какво тогава? Акнето, което е по-възпалено, като например дълбоки червени кисти, е по-вероятно да остави белези, отколкото невъзпаленото акне, дори ако не го пипате. Белезите от акне може да имат генетичен компонент, така че ако членовете на семейството ви имат подобни белези, вземете мерки навреме.

Истинското решение за белези от акне е да опитате да предотвратите акнето колкото е възможно повече. Опитайте да използвате почистваща пяна на Neogen Dermalogy A-Clear Soothing Foam Cleanser или Разтвор против пъпки Neogen Dermalogy A-Clear Soothing Pink Eraser. Тези продукти са достатъчно нежни за ежедневна употреба и помагат да се справите с акнето.

Neogen Dermalogy A-Clear Soothing Pink Eraser

 

Не ексфолирате

Ексфолирането е ключово, когато се опитвате да премахнете част от пигментацията си от акне. Когато се извърши правилно, физическото ексфолиране премахва мъртвата кожа и излишния себум, за да остави по-ярка, мека и гладка кожа. Също така може да намали появата на пори и да ви помогне да предотвратите допълнителни пъпки.

Химичните ексфолианти и киселини също могат да помогнат за смекчаване появата на белези от акне. Тоникът за кожа Benton Aloe BHA, както и Пилинг Гел за Лице iUNIK Lime Moisture Mild Peeling Gel са страхотни ексфолиатори, които ще помогнат за заздравяването на белезите от акне, без да са прекалено сурови и изсушаващи за кожата.

 

Заключение

Малките неща са от значение. Белезите от акне могат да се премахнат с правилните продукти и дори да се избегнат с малки промени във вашата рутина; просто е въпрос на внимание от ваша страна какво може да причини вреда на кожата ви и как да го избегнете.

 

Препоръчани продукти:

Пачове за Пъпки Holika Holika AC MILD Yellow Spot Patch

 

Слънцезащитен Крем за Лице D’Alba Waterfull Essence Sun cream 50 мл.

 

Инструмент за Премахване на Черни Точки Skinmiso Comedo Remover

 

Почистваща Пяна Neogen Dermalogy A-Clear Soothing Foam Cleanser

 

БЕНТОН ТОНИК С АЛОЕ и BHA 200 мл.

 

Пилинг Гел за Лице iUNIK Lime Moisture Mild Peeling Gel 120г

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!