Защо вашата кожа се бели?

Добре хидратирано лице? Да моля.

През студените зимни месеци кожата ни може да понесе тежки удари от природата. Не само има липса на влажност във въздуха, която причинява сухота, има температура на замръзване, свръхактивни нагреватели и неприятни ветрове. Зимното време ни гарантира компрометирана, суха кожа.

През по-студените сезони може да се събудите сутрин и да забележите, че кожата ви се чувства суха и стегната, и да приемете, че зимното време е виновникът, но ако кожата ви е необичайно лющеща се, може да има и други причини освен времето.

 

Измиване с твърде гореща вода

В студен ден горещият душ може да изглежда като идеалното лекарство за студените ви тръпки, но цялата тази гореща вода, която струи по кожата ви, вероятно я изсушава и я оставя стегната, сърбяща и лющена веднага щом се избършете с кърпа. Защо? Колкото по-гореща е водата, толкова по-бързо разрушава мастната бариера на кожата ви, оставяйки я уязвима на дразнене и я лишава от естествената й влага. Най-добрата ви защита е да взимате кратки, топли душове и да овлажнявате кожата си, от главата до петите, докато е все още влажна. Това ще гарантира, че ще заключите естествената влага на кожата си и ще помогнете на бариерата да се възстанови отново.

 

Прекомерно ексфолиране

AHA и BHAs могат да бъдат чудесен начин да подобрите тена на кожата си и да се борите с тези страшни фини линии и черни точки, но е лесно да се увлечете. Ако имате суха кожа като начало, прекомерната употреба на киселини отново може да доведе до разрушаване на естествената бариера за влага на кожата ви или дори до претоварване на кожата ви с ексфолиране, което води до прекомерно лющене, тъй като мъртвата кожа се разгражда. Ето защо е важно да оставите вашите киселинни ексфолиатори да свършат работата си, но винаги да използвате хидратиращи серуми и овлажнители, за да поддържате здравословен баланс.

Пригодете рутината си за ексфолиране към нуждите на кожата си – ако сте със суха и чувствителна кожа, използвайте AHA веднъж седмично, докато по-мазната кожа може да разчита на BHA на всеки няколко вечери. Ако забележите, че все още се белите, дайте на кожата си почивка от химическо ексфолиране и се поглезете със страхотна хидратираща маска I’m from Honey Mask преди да продължите с останалата част от рутинната си грижа за кожата.

Дехидратация

Кожата без влага естествено ще се бунтува. Ето защо е важно да останете хидратирани не само отвътре като пиете много вода всеки ден, но и отвън. Ако забележите, че кожата ви е особено лющеща се, надградете своя арсенал за грижа за кожата с дълбоко хидратиращи продукти и скоро ще видите разлика. Използването на серум, който е фокусиран върху хидратацията, като Серум за Лице PURITO DermHA-3.  Формулиран с хиалуронова киселина, която повишава ефективността на хидратацията и намаляването на фините линии.

Но не забравяйте, че начинът, по който ги прилагате, е също толкова важен, колкото и прилагането им изобщо. Което ни води до…

Не прилагате правилно продуктите си

Ако знаете нещо за начина на живот на K-beauty, знаете, че редът, в който нанасяте продуктите си, е ключов. Всичко има свое собствено място в системата стъпка по стъпка, което гарантира, че всеки продукт достига пълния си потенциал и дава на кожата ви най-добрите ползи. Например, нанасянето на овлажнител директно върху суха, лющеща се кожа няма да направи много за отстраняване на проблема. Малко нежно ексфолиране трябва да бъде последвано с тоник, есенция, серум/ампула, околоочен крем и след това вашия овлажнител.

Всички тези стъпки помагат да подготвите кожата за най-добра хидратация и да й позволи да се абсорбира правилно. Опитайте да ексфолирате с любимия си нежно ексфолиращ почистващ препарат и помогнете за премахването на люспите и натрупването на мъртва кожа, преди да добавите хидратация, като напръскате кожата със Спрей Серум за Лице d’Alba White Truffle, за да заключите всичко. 

Водили ли сте битка с лющеща се кожа? Споделете вашите любими продукти за борба с беленето в коментарите по-долу!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!