10 грешки, които момичетата с перфектна кожа никога не правят

Тези от нас, които имат упорити кожни проблеми често завиждат на онези с естествено красиви, сияещи лица, без да подозират, че постигането на перфектна кожа не е невъзможно, нито пък много трудно. Да, добрата кожа започва със стабилна рутинна грижа, но преди това трябва да установите какво точно работи за вас. Съвсем не е случайно, че корейската грижа за кожата включва толкова много различни продукти и стъпки – по този начин се индивидуализира максимално грижата за кожата, като се подбира точно тази комбинация от продукти и съставки, които са най-подходящи за конкретния проблем и тип на кожата. Но повече по тази тема някой друг път. Нека сега да си поговорим за малките неща, които могат да свършат огромна работа в постигането на заветната цел „перфектна кожа“. Изглежда, че жените с перфектна кожа имат нещо общо помежду си и то е, че те всячески избягват някои груби грешки, които могат да създадат наистина големи проблеми на кожата на лицето ни. Това са грешки, които всички ние може би несъзнателно допускаме и надали изобщо сме се замисляли, че могат да ни причинят такива главоболия. С тази цел е и днешния пост – да разберем кои са те и избягвайки ги, да направим първата крачка към по-красива кожа.

Воала, десетте грешки, които момичетата с перфектна кожа никога не правят:

Не прекаляват с ексфолирането

В продължение на години ни е натрапвано, че колкото са по-абразивни ексфолиращите продукти, толкова по-добре, но това всъщност може значително да влоши проблема. Тези от вас с мазна и проблемна кожа със сигурност ще ме разберат. Реалността е, че ексфолиантите могат да увредят кожата ни ако са прекалено груби. Грубите частички, особено ако са от изкуствен произход, по-скоро надраскват кожата и съответно причиняват невидими с просто око наранявания, които са идеалният развъдник на бактерии. А именно бактериите, както всички вече добре знаем, са основният виновник за появата на пъпки. Ето защо, за ежедневната си грижа за кожата се придържайте към по-нежен вариант, с който да извлечете същата полза и прибягвайте до ексфолиантите не повече от един-два пъти седмично, дори по-рядко ако сте със суха кожа. Препоръчваме ви да пробвате нежна измиваща пяна като BENTON HONEST CLEANSING FOAM. Нейната формула без сулфати нежно ще почисти омазняването, грима и замърсяванията, за да разкрие по-мека и гладка кожа, без да причинява зачервявания и раздразнения.

БЕНТОН ОНЕСТ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БЕНТОН ОНЕСТ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА ЗА ЛИЦЕ 150 мл

Не си лягат с грим

Може да и да ви звучи като ужасно клише, но точно това правило е едно от най-често нарушаваните, при това масово. И съответно е една от най-баналните причини за проблемна кожа, тъй като спането с грим позволява на нечистотиите и бактериите да проникнат в кожата и да доведат до видими несъвършенства. Хайде, момичета, отнасяйте се по-сериозно към кожата си! Та тази грешка е тооолкова лесно да се избягва! Ако наистина искате съвършена кожа, започнете именно с това религиозно да почиствате лицето си от грима абсолютно всяка вечер. При това да го почиствате добре, до пълно му отстраняване. Вземете пример от корейките, които ежедневно използват метода на двойното почистване, за да са сигурни, че са отстранили напълно всичко – един път почистват с продукт на мастна основа, за да разтворят грима, слънцезащитните фактори и всички други водонеразтворими наслагвания по лицето, и след това измиват с пяна, за да отстранят и най-малките останали замърсявания.

За най-качествено и пълноценно разтваряне на грима без да причинява дразнене дори и на най-чувствителните очи пробвайте Skin Watchers Natural Deep Cleansing Oil.

Skin Watchers Natural Deep Cleansing Oil
Skin Watchers natural Deep Cleansing Oil

Не забравят да пият достатъчно вода

Перфектната кожа наистина започва отвътре навън. Кожата ви може да страда от дехидратация, особено рано сутрин, тъй като докато сте спали не сте приемали никаква вода. Ето защо е препоръчително да изпиете чаша вода веднага, след като се събудите. Не забравяйте да пиете много вода и през целия ден, по всяко време на годината, за да избегнете отпуснатата и съсухрена кожа. И да, това важи както за сухата, така и за мазната кожа. Нали не сте от тези, които все още живеят със заблудата, че мазната кожа не може да бъде дехидратирана?

Не пропускат слънцезащитата

Знам, че се повтаряме, но е достатъчно важно, така че ще го правим отново и отново: Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят на лицето през цялата година, не само през лятото. UV лъчите са налице дори и при по-ниските температури и по-мрачно време. Затова слънцезащитата трябва да е неразделна част от всекидневната ви грижа за кожата. А за да ни улеснят максимално, корейците са измислили слънцезащитни продукти с максимално висок фактор, които да комбинират и други функции, като например хидратация или пък грим, за да ни спестят нанасянето на допълнителен продукт заедно със слънцезащитата. Възползвайте се максимално от тази възможност с MISSHA M Perfect Cover BB Cream SPF42/PA+++, който комбинира слънцезащитата с отлично покритие, избелване и противобръчков ефект.

MISSHA M Perfect Cover BB Cream SPF42/PA+++
MISSHA M Perfect Cover BB Cream SPF42/PA+++

Не пропускат да почистват четките си за грим

Ето и още една разкрасителна грешка, която всички допускаме със сигурност поне от време на време: пропускаме да почистваме четките си за грим. Истината е, че е задължително да го правим регулярно – поне веднъж седмично, независимо дали ни харесва или не. Кой знае какви бактерии се съдържат в тях? И определено не искате да ги тикате постоянно в лицето си. Въпреки, че на пазара вече могат да се намерят множество разтвори за почистване на четки за грим, според специалистите в сферата на макиажа, най-добре е да ги мием с вода и антибактериален течен сапун.

Не използват четките и апликаторите си за грим вечно

Четки за грим MISSHA Artistool To-Go Kit
Четки за грим MISSHA Artistool To-Go Kit

Не може да използвате четките и апликаторите си за грим вечно просто защото ги обичате много. Не е хигиенично и определено не е добре за кожата ви. Препоръчително е да заменяте четките си за грим и алигаторите поне веднъж годишно, особено ако се ползват всеки ден.

Не забравят да си сменят калъфката за възглавницата често

И като заговорихме за честата подмяна и почистване на разни неща, то няма как да подминем и калъфката за възглавницата. Спането върху една и съща калъфка за възглавница продължително време може да предизвика акне и други кожни проблеми. Може да сме много провлечени от идеята да сменяме цялото спално бельо наведнъж и да си мислим – какво пък толкова, защо е нужно да отделям специално калъфките и да ги пера по-често? Да, но точно калъфките приютяват тонове прах и мръсотия, ведно със солидно количество мазнина и мъртви клетки от нашата кожа и коса. Определено си заслужава да се замислим по въпроса и да започнем редовно да сменяме калъфките си поне веднъж седмично.

Не допускат всякакви мръсни неща да докосват лицето им

Всичко, като се започне от телефоните ни, та чак до слънчевите ни очила, може да съдържа огромни количества бактерии, които са се образували в резултат на нашите ежедневни дейности. Ето защо е добра идея да почистваме редовно с антибактериални кърпички всички предмети, които докосват лицето ни по един или друг повод, за да се елиминират причинителите на акне.

Не си чоплят кожата

Мда, колко от вас в мига, в който видят пъпка, веднага посягат да я изстискат или изчоплят от кожата си? И колко от вас са пределно наясно, че с това си вредят много повече, отколкото да си помагат? Виноват! А вместо да чоплите, изстисквате и  намушквате всячески досадната пъпка, следващия път си помислете как да я третирате. Вече има изобилие от продукти, които могат да помогнат безопасно. При това така няма да остане белег.

Не използват продукти, които не са предназначени за тяхната кожа и конкретния кожен проблем

Разчитането на етикетите, колкото и да е досадно, може да ви спести много време и пари. Ако нещо не е предназначено за вашия тип кожа, не го купувайте просто защото е популярно. Трябва да откриете какво работи най-добре за вас. Ако пък съвсем нямате представа, потърсете специалист, който да определи кой е вашият тип кожа и да ви даде насоки кои съставки да търсите, съответно избягвате, в един козметичен продукт. В тази връзка, нали не е нужно да обясняваме защо трябва да купувате козметика само от проверени места, където може да получите пълна и подробна информация за даден продукт? Особено важно да се избягват сайтове, в който се предлага за продажба козметика без да е посочено пълното им съдържание. А сайтове, в които не е посочено никакво съдържание на продукта, изобщо не заслужават вашето внимание. Винаги трябва да можете да направите информиран избор при закупуването на даден продукт и щом продавачът не си е направил труда да ви информира за всички му характеристики, то не заслужава да му давате парите си. Още повече, че когато става дума за козметика, липсата на информация, особено за пълния състав, може да бъде и опасна за здравето.

А вие сещате ли се за други подобни грешки, които да избягваме ако искаме да имаме прерфектна кожа? Споделете ги с нас в коментарите.

 

 

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!