Грешки, които правите при грижата за кожата

Една от най-често срещаните заблуди относно 10-те стъпки в корейска грижа за кожата е, че трябва да използвате всички продукти – или поне няколко – наведнъж. Това обаче може да причини раздразнена кожа и акне.

Често получаваме съобщения от клиенти, които изпитват проблеми с акне, зачервяване или дори усещане за парене, след употреба на всички продукти от рутината им. Понякога виновникът е отделен продукт, но може да бъде и реакция от употребата  на твърде много нови продукти наведнъж.

Ето защо никога не препоръчваме да добавяте повече от един нов продукт към вашата рутина и при възможност първо пробвайте тестер. Но какво трябва да направите, ако вече сте закупили нова гама от продукти и сега усещате негативни последствия?

 

Спрете всичко!

Когато забележите реакция към продукт, но не сте сигурни кой точно, обикновено препоръчваме да се спре всичко. Използвайте единствено съвсем нежни средства за почистване и овлажняване, докато кожата ви се успокои и нормализира.

Пяна за Лице Purito Defence Barrier pH Cleanser 150 мл.
Пяна за Лице Purito Defence Barrier pH Cleanser 150 мл.

Започнете да добавяте новите продукти един по един

Напълно нормално е след като сте инвестирали сериозна сума в нови продукти за грижа за кожата, да искате да ги използвате. Но проявете търпение. Не започвайте да използвате продукти обратно в рутината си, докато не сте абсолютно СИГУРНИ, че кожата ви се е възстановила.

Ако искате да добавите нови продукти обратно в рутината си, то правете го по един нов на всеки една до две седмици. Препоръчваме да започнете с по-нежните продукти – тези, предназначени първо за хидратиране и овлажняване – и след това, ако не забележите реакция, започнете да добавяте продукти с активни съставки, един по един.

УСПОКОЯВАЩ И ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ KLAIRS RICH MOIST SOOTHING CREAM 60 ML
УСПОКОЯВАЩ И ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ KLAIRS RICH MOIST SOOTHING CREAM 60 ML

Този метод ще ви позволи да разберете дали е имало само един продукт, причиняващ нежелана реакция. Когато разберете кои съставки или формули не са подходящи за кожата ви, ще си спестите бъдещи ненужни покупки и неприятното преживяване отново да лекувате кожата си от нежелана реакция.

Не забравяйте, че откриването на подходящи продукти е бавен процес

Противно на общоприетото схващане, повечето продукти за грижа за кожата не правят чудеса за една нощ. Като цяло продуктът не предлага реални резултати до втората или третата седмица на последователна употреба.

Някои продукти, като ретиноиди например, изискват месец или повече употреба, за да покажат оптимални резултати. Ако кожата ви понася продукта по-добре до 14-ия ден, отколкото на втория, тогава вероятно тя  ще свикне с него.

 

Заключение

Знаем, че е изкушаващо да използвате  накуп нови продукти веднага щом ги закупите, но подобряването на кожата е дълъг и бавен процес, който изисква търпение. Обърнете внимание на съставките и как кожата ви реагира на тях, както  и какви продукти съчетавате.  Кожата ви ще ви благодари за това!

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!