Каква е разликата между хидратиране и овлажняване на кожата?

Знаете ли, че има разлика между хидратиране и овлажняване на кожата? Невероятно, но е така.

Често виждаме думите „хидратиращ“ и „овлажняващ“ да се използват взаимозаменяемо, когато става въпрос за продукти за грижа за кожата. Но всеки от тях се отнася до две различни, но все пак подобни състояния на кожата.

 

Каква е разликата между хидратиране и овлажняване?

Хидратиращите съставки добавят вода към кожата, както и помагат за задържането на вода. Овлажняващите продукти всъщност се опитват да подобрят кожата, като намалят загубата на вода.

По същество дехидратираната кожа няма вода и трябва да се хидратира с хидратиращи продукти, докато сухата кожа няма себум и трябва да се овлажнява с овлажняващи продукти. Сухата кожа всъщност е тип кожа, докато дехидратираната кожа е нещо, което всеки, независимо от типа на кожата си, може да изпита.

 

Кои съставки хидратират?

Дехидратираната кожа се нуждае от продукти, които са „хидратиращи“. Кожата може да се дехидратира от различни фактори, включително продуктите, които използвате, небалансирана диета, стресови фактори на околната среда и лош сън.

Дехидратираната кожа може да изглежда сива, да се усеща стегната, лющеща се и дори чувствителна. Всъщност можете също да изпитате смес от мазни и сухи части, които никога не изглеждат хидратирани, независимо колко „хидратиращи“ продукти използвате. Причината за това се дължи на факта, че когато кожата се дехидратира, тя е склонна да произвежда повече себум, за да компенсира загубата на вода, което може да доведе до акне.

За дехидратирана кожа е най -добре да се придържате към продукти, които съдържат съставки с хидратиращи молекули, помагащи за абсорбирането на вода, като хиалуронова киселина. MULDREAM хидратираща ампула за лице с 11 вида хиалуронова киселина осигуряват хидратация в дълбочина, насища с влага и създава предпазен слой върху кожата. Кожата е ревитализирана, по-мека и гладка.

Серумът за лице Beauty of Joseon Calming Serum: Green tea + Panthenol съдържа пантенол, който действа хидратиращо на кожата и предотвратява загубата на влага.

Muldream Vegan Green Mild Hyaluron Ampoule

Кои съставки овлажняват?

Сухата кожа се нуждае от продукти, които са „овлажняващи“. Сухата кожа се получава, когато кожата ви няма способността да произвежда ефективно количество себум, като в същото време е предразположена към трансепидермална загуба на вода, която по същество е изпарението на вода от кожата. Тази липса на себум и вода оставя кожата без достатъчно подхранване, за да я поддържа хидратирана, което я прави люспеста, сърбяща, стегната и дори сива. Най -добрият начин за борба с това е чрез използване на продукти, които включват съставки, които действат като овлажняващи агенти, като като глицерин или серамиди.

За суха кожа, успокояващият и хидратиращ крем на Klairs би осигурил точното количество влага, като същевременно е достатъчно нежен за чувствителната кожа. Този крем е формулиран с бета глюкан, масло от жожоба и серамиди, които работят заедно за укрепване на защитната бариера на кожата ви, както и за успокояване на сухата, раздразнена кожа.

 

Заключение

Въпреки взаимозаменяемата употреба на хидратиране и овлажняване, когато става въпрос за това, те всъщност се отнасят до много различни състояния на кожата. Така че, преди да приемете, че имате суха или дехидратирана кожа, най -добре е да анализирате кожата си, за да се уверите, че използвате правилните продукти и подходящите съставки.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!