Нашето ръководство за предотвратяване и лечение на щетите от зимния вятър

Много от нас вярват, че сезонната дехидратация и сухота на кожата са двете най-лоши кожни проблеми, които се появяват през зимата.

Трудно е да си представим нещо по-лошо от суха, раздразнена кожа и компрометирана бариера по време на ниски температури и сухи периоди. Но ако някога сте карали ски, борд или дори сте били навън за малко, докато зимното бурно време причинява хаос, знаете, че има проблем за кожата през зимата, по-лош от сухотата: вятър.

Мнозина, които се качват редовно по планинските склонове, ще ви кажат, че щетите от вятъра, характеризиращо се със зачервяване, напомнящо слънчево изгаряне, може да бъде непоносимо, оставяйки лицето прекалено чувствително и нежно на допир. За да се насладите напълно на зимните си дейности, днес ще говорим за това как да разпознаете щетите от вятър, какво причинява на кожата ви, как да ги предотвратите и лекувате.

Не е необичайно да се чудите как кожата ви може да пострада през по-студените сезони. Денят е много по-кратък, което означава, че има по-малко излагане на вредни UV лъчи. Също така сте покрити със слоеве и слоеве дрехи през повечето време. И така, това оставя въпроса: как кожата ви може да се увреди.

Нареченото още “вятърно изгаряне” е малко разделителна тема за дерматолозите и учените. Първите смятат, че изгарянето от вятър е състояние, което съществува само по себе си.

Тези експерти смятат, че студените зимни ветрове могат да действат като ексфолиант, като отстраняват мъртвите клетки на кожата и премахват естествените й масла, нарушавайки кожната бариера и причинявайки сухота и чувствителност. Изгорената от вятъра кожа е червена, боли и е невероятно чувствителна. Често се лющи и е нежна на допир!

Други експерти твърдят, че изгарянето от вятър е просто слънчево изгаряне и често използват термините взаимозаменяемо. Комбинацията от недостатъчно нанасяне на SPF през зимните месеци и начина, по който снегът и ледът отразяват UV лъчите, водят до слънчево изгаряне, което води до зачервена, увредена кожа.

Според американската Фондация за рак на кожата е съчетание на двете по-горе теории, вярвайки, че е по малко и от двете. Те смятат, че студеният вятър отлепва горния слой на кожата, излагайки новата, нежна кожа на UV лъчи, което води до увредена, изгорена кожа. 

 

Как да лекуваме и да предотвратим вятърното изгаряне?

Борбата и предотвратяването му изисква подход, подобен на този, който много от нас прилагат към слънчевото изгаряне.

Изграждането на кожната бариера с по-тежък, хидратиращ овлажнител и предотвратяването на всякакви възможни увреждания на кожата от свободните радикали със слънцезащитен крем е най-добрият ви избор за борба и лечение на изгаряния от вятър.

Препоръчваме да намерите овлажнител, който съдържа както успокояващи, така и хидратиращи съставки, които могат да помогнат за успокояване на зачервяването, като същевременно възстановяват кожната бариера.

Ето защо ние препоръчваме Крем за лице MISSHA Time Revolution Artemisia Calming Moisture Cream, който използва пелин, обожавана съставка в традиционната корейска медицина, която успокоява зачервяванията и подхранва раздразнената кожа. Това го прави чудесен начин за укрепване на бариерата и борба с чувствителността, която студените зимни ветрове и силните лъчи могат да доведат.

Пелинът от толкова дълго време също е основна съставка за лечение на често срещани кожни проблеми като розацея, екзема и дори пристъпи от псориазис. Екстрактът също така помага за успокояване и подхранване на кожата с антиоксиданти, които се борят с агресорите на околната среда, като същевременно възстановяват увредената ви кожна бариера.

Преди да намажете кожата си с крем, насладете се на хидратиращата и успокояваща есенция от пелин на I’m From. Тази освежаваща формула прилепва и абсорбира в кожата, за да успокои и презареди влагата отвътре. Освен това подготвя кожата да попие всички продукти, които нанасяте след това!

След като нанесете крема от пелина, препоръчваме да използвате слънцезащитен крем с най-малко SPF 50. Не забравяйте, особено ако тръгвате по пистите или навън по време на бурен ден, този слънцезащитен крем трябва да се нанася отново на всеки два часа!

Ако пък вече сте получили вятърно изгаряне, пробвайте маската за лице от I’m From с пелин, която съдържа 21,5% смлян див пелин от остров Ganghwa, за да успокои кожата, докато я овлажява и подхранва. След това се поглезете с шийт маската от колекцията, която е напоена с високо концентрирана есенция, за да достави активните съставки до кожата целенасочено и да я снабди ефективно с хранителни вещества.

Изгарянето от вятъра, независимо дали е уникален феномен, или комбинация от вятър и слънчево изгаряне, е болезнен проблем, който води до компрометирана бариера. Предотвратете го тази зима със солиден успокояващ овлажнител и слънцезащитен крем!

Имали ли сте изгаряне от вятър? Как го получихте? Коментирайте по-долу!

 

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!