Как действат BHA киселините?

Изследванията показват, че ежедневното ексфолиране е незаменима стъпка за гладка, чиста, хидратирана кожа, а нежните ексфолиращи свойства на BHA са чудесни за тази цел.

Те внимателно и бързо премахват мъртвите кожни клетки, така че да се разкрие по-меката, младежка кожа отдолу. BHA продуктите помагат за намаляване на дефектите, черните точки и разширените пори. Освен това подобряват хидратацията и съдържат съставки като антиоксиданти, които спомагат за видимото възстановяване и предотвратяват признаците на стареене.

 

Какво е BHA?

BHA е съкращение за бета хидрокси киселина, известна още като салицилова киселина. Не позволявайте на думата „киселина“ да ви отблъсква. BHA киселините всъщност са доста нежни и имат успокояващи свойства.

 

Как действа BHA?

BHA ексфолирането действа върху горните слоеве на кожата, като повдига мъртвите кожни клетки от слоя здрава, сияйна кожа, скрит отдолу. Въпреки че BHA (подобно на AHA) могат да се използват за всички типове кожа (хидратират, правят фините линии и бръчки по-малко видими и подобряват стегнатостта, тонуса и текстурата на кожата), те са особено подходящи за хора с нормална до мазна кожа, запушени или разширени пори, акне и признаци на стареене на кожата.

Тоник за Лице Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner 150 ml
Тоник за Лице Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner 150 ml

Подходящ ли е BHA ексфолиант за вас?

Много хора се колебаят дали да използват ексфолиант с BHA или AHA (алфа хидрокси киселини) или може би дори и двете.

Ако основният ви фокус е върху повърхността на кожата (и не страдате от чувствителна кожа, зачервяване или запушени пори), AHA ексфолиантът е добър избор. BHA е най-подходящ, ако страдате от:

 

  • Запушени пори и подутини по лицето и тялото. BHA са мастноразтворими, което позволява лесно да проникват през порите и внимателно да премахват замърсяванията. Резултатът е по-малко подутини и по-малко видими пори.
  • Чувствителна кожа: BHA има успокояващи свойства, които са идеални за чувствителна, зачервена кожа, независимо от вашия тип.
Гел за Лице Purito BHA Dead Skin Moisture Gel 100 ml.
Гел за Лице Purito BHA Dead Skin Moisture Gel 100 ml.

Как се прилага BHA ексфолиант?

Независимо кой ексфолиант ще изберете, важно е да го използвате след почистване и тонизиране. Други продукти от вашата рутина, като серум и крем, трябва да се нанасят след вашия ексфолиант, като се започне от най-леката до най-плътната текстура.

Ексфолиращи Тампони CosRX One Step Original Clear Pad
Ексфолиращи Тампони CosRX One Step Original Clear Pad

Съвети за постигане на най-добри резултати с BHA ексфолиант

Не е нужно да чакате, докато кожата ви усвои различните продукти от вашата рутина. BHA ще продължи да действа, ако прилагате други продукти непосредствено преди или след това.

Ексфолиантите могат да се нанасят върху кожата под и около очите ви, но не и под веждите.

Докато ежедневното ексфолиране работи най-добре за повечето хора, ексфолирането през ден може да е по-добрият вариант за вас. Отделете малко време за експерименти.

Тоник за Лице CosRX AC Collection Calming Liquid Intensive
Тоник за Лице CosRX AC Collection Calming Liquid Intensive

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!