5 причини да пробвате ферментирали съставки!

Направете път за най-популярните съставки на пазара – ферментирали съставки!

Кимчи не е единственото нещо, което ферментират в Южна Корея! Забелязали ли сте колко ферментирали съставки за грижа за кожата има в корейската козметика? Цяла категория продукти беше създадена с вдъхновение към ферментиралите съставки за грижа за кожата: като например есенции.

Ферментиралите съставки за грижа за кожата осигуряват повече ползи от стандартните съставки, което дава на потребителите блестяща и здрава кожа.

 

Какво е ферментация?

Най-просто казано, ферментацията е естествен процес, при който бактериите отделят ензими, които разграждат съставките и протеините около тях. Когато говорим за храна, това често създава приятен вкус, който варира от кисел до сладък до горчив. Помислете за кимчи, кисело мляко, кисело зеле, бира и вино! (Ферментиращите съставки влияят и върху цялостния вкус.)

Процесът на ферментация е много сходен по отношение на съставките за грижа за кожата. Определени съставки се комбинират и поставят в „анаеробни условия“ – пространство, където свободният кислород е ограничен.

Този процес дава полезни постбиотични крайни продукти, като аминокиселини, витамини, млечна киселина, органични киселини и други елементарни захари, наречени полизахариди и бета глюкани.

ферментирали съставки

5 начина, по които ферментиралите съставки благоприятстват кожата

 

Подобрена защита

Едно от най-големите предимства на ферментиралите съставки е, че те помагат да предпазим кожата си от агресорите на околната среда, като балансираме нашия микробиом. Такива съставки са ферментирали чайове и соя.

 

По-лесно усвояване

Тъй като съставката претърпява ферментация, тя се разпада на по-малки молекули и протеини. Смята се, че това позволява на кожата да усвоява по-ефективно съставките.

 

По-висока ефективност

Също така се предполага, че тези съставки имат по-висока концентрация на активни вещества.

 

Сияйна кожа

Получава се подобрена сигнализация на кератиноцитите (нашите кожни клетки), за увеличаване на клетъчният оборот, което води до блестяща кожа.

 

По-дълъг срок на годност

Ферментиралите продукти създават бульон, който има по-ниско рН, което инхибира растежа на бактериите и увеличава срока на годност. Помислете само колко дълго трае например киселото мляко или виното.

 

Ферментирали съставки, които да пробвате

Бъдете нащрек за тези ферментирали съставки за грижа за кожата:

 

Ферментирали лизати

Това са неживи парчета бактерии, които разграждат съставките с ензими, за да създадат млечна киселина. Млечната киселина помага да се стимулира производството на хиалуронови киселини и липиди в организма.

Специфичните съставки, които трябва да се търсят, включват лактобацилус ферментативни лизати, лактококи, захаромицес и бифида. Важно е да комбинирате лизатите с други съставки като сквален, витамини, омекотители и овлажнители за оптимални ползи. Neogen Real Ferment Micro Serum е дълбоко хидратиращ серум, направен от три ферментирали съставки, включително бифиден ферментационен лизат, ферментативен филтрат на saccharomyces и филтрат от оризов фермент.

Гелообразен серум, формулиран с 61% ферментирали съставки Neogen

Ферментирала соя

Наричана още Natto, тази съставка е пълна с индуциращи колаген агенти, соеви пептиди, аминокиселини, млечни киселини, витамини и др. Тези активни вещества се абсорбират лесно от кожата и са доказани, че помагат за защита на кожната бариера, увеличават микроциркулацията, овлажняват и осигуряват противовъзпалителни и анти-стареещи ползи.

 

Ферментирали водорасли, ориз и млечни източници

Тези съставки са богати на захари, които се разграждат до полизахаридни захари. Те могат да бъдат мощни хидрататори на кожата. Други органични киселини, като млечна киселина, могат нежно да ексфолират кожата и да насърчат равномерен тен на кожата.

Пюрито Есенция за Лице с Ферменти е силно концентрирана есенция, обогатена с 94% ферментирал комплекс и 3% ниацинамид, които възстановяват водно-масления баланс на кожата, като същевременно изсветляват и изравняват неравномерния и помътнял тен на лицето.

Ферментирала мая

ферментиралите дрожди произвеждат аминокиселини и пептиди, които могат да помогнат за клетъчното обновяване. Доказано е, че помага за намаляване на признаците на стареене и подобряване на синтеза на колаген. Можете да опитате тази съставка чрез Benton Fermentation Essence, лек серум, който съдържа ферментирала мая, наречена галактомицезен ферментационен филтрат. Съдържа също бифиден ферментационен лизат.

 

Ферментирали чайове

Черните, зелените и комбуча чайовете са с особено високо съдържание на антиоксиданти. Те могат да помогнат за защитата на кожата ви от увреждане на свободните радикали, което предотвратява ускорените признаци на стареене. Околоочен Крем Pyunkang Yul Black Tea Time Reverse Eye Cream е безароматен и високоефективен околоочен крем, състоящ се от ферментирал черен чай и екстракт от черница. Този луксозен околоочен крем се грижи за околоочната зона и осигурява влага. Той съживява и оживява тънката кожа около очите и й придава свеж и сияен вид.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!