Трите вида супер съставки, които да откриете в един овлажнител

Опитвате се да изберете перфектния овлажнител за есента? Прочетете по-долу, за да научите какво да търсите в зависимост от вашия тип кожа и цели.

Наличието на добър овлажнител е една от най -важните части от вашата грижа за кожата, особено през по -хладните месеци. Една стъпка в определянето на кой овлажнител е най -подходящ за вас е да разберете разликата между трите основни типа овлажняващи съставки: Омекотители, овлажнители и оклузиви.

По-долу очертаваме тези често използвани овлажняващи съставки и разясняваме какво точно правят за кожата ви и в кои продукти да ги намерите.

 

Омекотители

Когато кожата ви е суха, тя се напуква и се лющи, оставяйки малки пукнатини между клетките. Омекотителите запълват тези пукнатини, оставяйки повърхността на кожата по -гладка и равномерна и предотвратявайки стигането до тази груба, люспеста текстура.

Омекотител и овлажнител понякога се използват взаимозаменяемо, тъй като повечето овлажнители съдържат съставки, които служат като омекотители. Някои често срещани омекотители, които трябва да се търсят в списъците на съставките, включват диметикон, цетилов алкохол, сквалан и масло от шеа.

Ако търсите омекотяващ кожата овлажнител, чудесен вариант е PURITO Plainet Squalane Oil 100. Извлечено 100% от захарна тръстика, леко, многофункционално масло от сквалан бързо прониква в кожата, за да хидратира незабавно и да блокира влагата. Това допълващо масло за лице работи за повишаване на еластичността, подхранва, успокоява и изглажда дехидратационните линии.

Овлажнители

Овлажнителите са мощният играч в света на хидратацията. Вместо просто да запълват или запечатват влага, те всъщност спомагат за производството на влага в кожата. Овлажнителите привличат влагата от заобикалящата ви среда, а също така спомагат за изтеглянето на влагата от по -дълбоките слоеве на кожата, за да подпомогнат хидратирането на повърхността, нейната най -уязвима част. По същество овлажнителите работят за увеличаване на съдържанието на вода в самата кожа. Някои ключови овлажнители са хиалуронова киселина, глицерин и алое вера.

Тъй като овлажнителите са леки, те са чудесни за мазна кожа, за употреба през деня и/или летните месеци и за хидратиращи серуми.

За продукт, богат на овлажнители, опитайте Крем за лице Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream. Формулиран главно с хиалуронова киселина и растителни масла, които овлажняват кожата и допълват хранителните вещества при кожни дефицити. Подходящ за всеки тип кожа, идеален за суха и чувствителна кожа.

Оклузиви

И така, ако омекотителите изглаждат кожата и овлажнителите привличат влагата в кожата, какво повече може да ви трябва? Е, проблемът с влагата е, че лесно се губи от кожата, така че имате нужда от съставки, които да ви помогнат да запечатате всичко. Тук идват оклузивните съставки.

Оклузивите образуват основно защитно уплътнение върху повърхността на кожата, за да помогнат за намаляване на загубата на влага. Те заключват цялата хидратация, която вече присъства в кожата ви, както и помагат на кожата ви да запази цялата влага, която е спечелила от другите ви стъпки (есенции, серуми и т.н.). Пчелен восък, лецитин и ланолинов алкохол са всички примери за оклузивни вещества. Успокояващ крем [KLAIRS] MIDNIGHT BLUE CALMING CREAM помага за успокояване на изключително раздразнена и стресирана кожа. За мазна, склонна към акне и чувствителна кожа, той може да се използва и за успокояване на кожата след изгаряне от слънце, след зачервяване и дразнене от бръснене,  след козметични и лазерни процедури.

Тъй като те могат да бъдат по-тежки от съставките, и в някои случаи могат да причинят акне при склонни към акне типове кожа, те са най-подходящи за суха кожа и/или за нощна употреба.

 

Заключение

Разбирането на различните предимства на тези три вида съставки може да бъде изключително полезно, когато решавате какво да търсите в един крем въз основа на вашите проблеми с кожата.

Въпреки това, докато всички съставки се характеризират по различен начин, най-добрите кремове съдържат и трите от горните съставки. По този начин кожата ви ще бъде мека, хидратирана и защитена след всяка употреба. В зависимост от вашия тип кожа и цели, може просто да потърсите продукт, който съдържа по -висока концентрация на една от категориите овлажнител.

✨ Първият информационен сайт в България за корейска козметика и грижа за кожата. ✨

Бюлетин
Абонирай се за нашият бюлетин и получавай най-интересните статии първи!